Paco Velghe Projects bvba
Recent Instagram Posts
Follow Us

Oostendenaar Paco Velghe, uitbater van Lafayette en Entrepot, neemt deel aan het Vier-programma Stukken van Mensen. Hij wil een straataffiche van het sigarettenmerk Tigra verkopen.

Paco Velghe is de bekende uitbater van café Lafayette. Sinds kort baat hij ook de Entrepot in de Madridstraat uit, een zaak waar hij op termijn meer wil specialiseren in de verkoop van uitzonderlijke objecten zoals bijvoorbeeld oude filmaffiches, meubles de métiers en vintage objecten… Dit kan je binnenkort ook bekijken via www.entrepot-deco.be.

“Ik ken iemand die verbonden is aan het productiehuis van Stukken van Mensen. Die vroeg me of ik niet geïnteresseerd was om deel te nemen aan het programma”, vertelt Paco. “Ik verkoop een straataffiche van Tigra. Daar zit er eigenlijk een heel verhaal achter.”

“Angelia Feys was de vrouw die model stond voor sigarettenmerk Tigra. Het ‘Tigrameisje’ werd een iconische affiche. Zij was getrouwd met een diamantair, die ook banden had met de wapenhandel. Ze hield van feestjes en moet op een dag té loslippig geweest zijn… Ze werd in 1979 dood teruggevonden in de inkom van hun villa in Brasschaat. Het moest lijken alsof ze zelfmoord had gepleegd, maar eigenlijk was ze van kant gemaakt omdat ze teveel wist.”

“Ik had de poster al een tijdje in mijn bezit”, gaat Paco verder. “Ik heb de affiche gekocht in Chicago. De tekenaar was een Amerikaan; Al Moore, die door tabaksfabrikant Vander Elst – die ook Belga verdeelde – uitgenodigd was om haar te vereeuwigen.”

En hoe was het om deel te nemen aan het programma? “De dealers waren zeer geïnteresseerd. Er werd toch wel stevig geboden. Wat de uiteindelijke uitkomst was, kan ik nog niet zeggen”, geeft Paco tot slot nog mee.

Bron: Redactie KW 28/03/17 om 14:02 – bijgewerkt om 14:46